ASK Gardsbryggeri
I 2003 starta eg med ølbrygging. Kort fortalt kjøper ein malt ( spira og turka korn - bygg )
Malten knuses, meskes ( vannbad ca 67gr C i ca 40min )
Skylles, og kokes i ca 60 min.
Tillsettes bitter og aroma humle.
Kjøles og tilsettes gjær.
Gjæres i ca 7dgr. Ettergjæres i ca 14dgr.
Tillsettes CO2 i fatøl, eller naturleg karbonering i flasker.
Type øl avgjeres av valg type og mengde malt.
Temperatur under mesking.
Mendge type og tidspunkt for tilsetting av humle.
Valg av gjærtype og gjæringstemperatur.
Kan høyrast vanskeleg ut, men kven som vil kan starte å lage øl.
Og det er stor sansynleghet for at du vil klare å lage eit øl som er godt!
Vil du ha tips eller eit lite kurs, ta kontakt!
PS!
6. februar og 21. mars 2009, var eg på bryggekurs på Den Nøgne Ø's Bryggeri, Grimstad.